Prvý novembrový víkend sme sa partia karavanistov rozhodli ísť do Kuchyne nie tak ako doposiaľ za relaxom a oddychom, ale ako sa patrí podľa názvu obce variť a nie hocijako, ale súťažne kapustnicu a iné dobroty z kapusty. Súťažný tým bol zložený zo zástupcov troch klubov SACC, od západu až po východ Slovenska. Peťo, Oli, Anka, Fery a Jano sa prihlásili na druhý ročník Huncokárskeho kapustového súťaženia. Na vysvetlenie Huncokári boli prisťahovalci z nemecky hovoriacich krajín do karpatských lesov, ktorí sa živili hlavne ako horský drevorubači, ťažiari a lesní robotníci. Dodnes sa usporiadajú rôzne podujatia venované lesu, stromom, ľudom žijúcim a pracujúcim v lesoch.
Do súťaže sa zapojilo päť súťažných družstiev, ktorí sa pustilo do varenia rôznych kapustových dobrôt. Karavanisti stavili na osvedčenú kapustnicu, dali si však záležať na výbere ingrediencií, kapusta priamo zo Stupavy, dubáky z Vyšnej Boce, sušené a tekuté slivky z Bošáce, mäsko a klobása z dolnej zeme. Takže takéto dobroty starostlivo miešané v kotlíku boli odsúdené na úspech. A aby práca išla dobre od ruky, sme si občas zahrali a zatancovali. Po vzájomných koštovkách a špiónskych obkukoch sme ponúkli naše dobroty priateľom, známym a hosťom ktorým ďakujeme za podporu a povzbudenie. Nakoniec sme sa ako karavanisti umiestnili veľmi dobre, potešilo nás ocenenie v podobe pekných pohárov, ale oveľa viac nás tešila vynikajúca atmosféra. Dúfam, že aj všetci prítomní prežili peknú zábavnú a chutnú sobotu.
Ďakujeme týmu Camping Park Karpaty za vydarené podujatie a na ďalší tretí ročník určite prídeme.
S pozdravom J. Ducko